keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Myssyjä ja tossuja

Tällä viikolla olen viettänyt lomaa, työpaikallakin oikeasti tällä viikolla syysloma ja vähän hiljaisempi meno kun lapsiakin on paljon lomalla. Ja ensiviikolla siis alkaa äippäloma. Nyt alkuviikosta olen ihan rauhassa järjestellyt kotona paikkoja parempaan järjestykseen ja tehnyt tietysti käsitöitä! Tänään sain viimeisteltyä kasan myssyjä ja tossuja, niinkuin otsikkokin kertoo. Ja tässä olisi vähän valmista:


Myssyjä jouduin tekemään siis uuden sarjan, syystä että ensimmäiset osoittautuivat kokoamisen jälkeen kovin suuren näköisiksi. Eli vasemmalla myssy ensimmäisestä sarjasta ja oikealla uudemmasta. Jonkin verran siis kokoeroa...Vauvan kypärämyssy

Malli: Novita
Lanka: Sandnesgarden Lanett, 100% merinovilla
Puikot: Knit pro 2,5mm

Näihin uusiinkin myssyihin olen kovin tyytyväinen ja koko on nyt vastasyntyneelle paljon sopivampi. Väreihin tuli lisäksi joulunpunainen, joulu kun on tuossa tuokiossa ja sopii kuitenkin sekä tytölle että pojalle, lopputulos kun vielä on salaisuus...


Vauvan tossut

Malli: löytyy täältä
Lanka: Sandnesgarden Lanett, 100% merinovilla
Puikot: Knit pro 2,5mm

Pikkuiselle piti tietysti myös tehdä jalkoihin lämmikettä. Ensin ajattelin tehdä näissä väreissä pienet sukat, mutta jostain syystä noin pienistä sukista ei mielestäni tullut kovin sopusuhtaisen näköisiä. Lisäksi olin kuitenkin ajatellut tekeväni muutamat tossut. Ja kuinkas sitten kävikään... Tossujen malli osoittautui niin nopeaksi ja helposti tehtäväksi, että sukkien teko sai jäädä. Malli on mielestäni yksinkertaisuudessaan kovin kauniin näköinen ja sopii täydellisesti noiden myssyjen pariksi. Ainaoikein-neuleesta alan aina vain tykkäämään enemmän! Ainoa miinus ohjeessa oli, että pääteltäviä lankoja kertyi jonkin verran. Päättely kun ei mitenkään ole minun lempipuuhaani...Tässä vielä vähän parempi kuva, jossa tossut näkyvät kunnolla. Ruskeat ovat minun lempparini!Tässä vielä tälläinen sekalainen seurakunta: ne äsken mainitsemani pienet sukat ja kaksi paria tumppuja, kaikki omasta päästä tehtyjä. Tumppuja tarvitsisi vielä tehdä muutamat, pitäisi ehkä kehittää malli joka sopisi yhteen myssyjen ja tossujen kanssa.
Kuvissa on taustalla tekemäni kosteussuoja pinnasänkyyn. Näistä luin jostain ja monta hyvää puolta löytyi hahtuvasta tehdystä alustasta. Se pitää kosteutta samaan tapaan kuin hahtuvahousut, lisäksi se ei hiosta kuten muovitetut alustat vaan takaavat levollisemman unen pehmeällä lämmöllään.
Alusta on siis neulottu ainaoikein-neuleella värjäämättömästä hahtuvasti pinnasänkyyn sopivan kokoiseksi ja kevyesti huovutettu sen jälkeen pesukoneessa. Villanpesuainetta kokeilin ensimmäisen kerran ja alustasta tuli aivan äärettömän pehmoinen! Toinenkin tälläinen tarvitsisi vielä jossain vaiheessa tehdä.

Töistä sain viimeisellä työviikolla tälläisiä ihanuuksia!!! Muutamat lapset perheineen muistivat meitä ihanilla paketeilla. Ikävä kyllä jää lapsukaisia! Mutta käymme pienokaisen kanssa heitä aina välillä sitten moikkaamassa.4 kommenttia:

  1. Wau mikä sarja myssyjä ja tossuja! Kyllä tulevan pienokaisen kelpaa :)

    VastaaPoista
  2. tulin vastavierailulle! uskomattoman ihania myssyjä ja tossuja! En kestä...:)

    VastaaPoista