torstai 25. helmikuuta 2010

Vaipattimia

 


  


Vihdoinkin sain aikaiseksi/ innostuin taas ompelemaan. Ompeluhommia teen aika vähän, kun puikot ja virkkuukoukku pysyvät käsissä paljon paremmin. Niiden kanssa tiedän mitä teen, mutta ommellessa (muuta kuin suoria saumoja) saa aina vähän jännittää, että kuinka onnistuu ja miettiä kuinka kuuluisi tehdä.

Eli siis Tyttöselle kestoja. Näiden ompelu on ottanut aikansa... Alunperin minun piti ommella nämä valmiiksi ennen vauvan syntymää, mutta en sitten ehtinytkään, kun Tyttönen otti varaslähdön. Tammikuulla jo kertaalleen aloitin ompelun, mutta homma tyssäsi siihen kun kone ei suostunut yhteistyöhön. Aikani tapeltuani kone jäi nurkkaan odottamaan ja odotti hyvän aikaa.

Pari päivää sitten kaivoin taas koneen esiin ja aloin tutkia miksi se koko ajan tekee hyppytikkiä, kun pul kangasta ei voi huonon tikin takia kuitenkaan moneen kertaan ommella. Ongelma ratkesi lopulta vaihtamalla uuden neulan, vanha oli ilmeisesti sen verran tylstynyt ettei joka kerralla vain mennyt kankaasta läpi. Ja kun kone toimi, ompeluinnostuskin palasi.

Nyt olen parina aamuna sitten huruutellut, kun Tyttönen on vielä nukkunut ja Mies lähtenyt kouluun. Ensimmäinen taskuvaippa valmiina! Lopputuloksen olen ihan tyytyväinen alun hankaluuksista huolimatta. Ja ihan hyvin toimi koekäytössä. Loput vaipoista on vielä puolivalmiin odottamassa kuminauhoja, jota jouduin tilaamaan lisää Royalkestoilta

Vaippojen kaavat ja ompeluohjeet kestovaippayhdistyksen sivuilta. Vaipat on hyvän mallisia päällä, ainakin meillä, ja ohjeet selkeät aloittelijallekin. Suosittelen tutustumaan jos olet kiinnostunut!


Kuminauhoja odotellessa hurauttelin tälläisen kasan imuja. Ensin aioin tehdä tiimalasi-imuja, mutta tulin siihen tulokseen, että taittoimut ovat varmaan kätevämpiä. Menevät useamman kokoisiin vaippoihin ja kuivuvat nopeammin.

Saumurin kanssa minulla on aina ollut vähän ongelmia ja sen takia ei ole innostanut juuri ommella. Se on tehnyt huonoa jälkeä ja katkonut tasaisen usein langan. Nyt otin härkää sarvista, vaihdoin uudet puolat lankaa ja langoitin alusta asti uudestaan. Lisäksi vaihdoin neulat, josko auttaisi niin kuin ompelukoneessa. Ja nyt toimii! Ainakin toistaiseksi... 

Taittoimut ovat kooltaan 35 x 40cm, kaksinkertaisesta flanellista 26kpl ja froteisia 12kpl. Tämä kasa olisi ostaen maksanut melkoisesti... Nämä tulivat aika nopsaan kun vauhtiin pääsin ja kun ei tarvinnut takuta koneen kanssa.

Tässä vielä flanellien kuosit paremmin. Pilvikangas on lasten pussilakana  sekä apilalakana kirpparilta yht 3,50€. Punaraitainen on aikuisten pussilakana Jyskin poistoloorasta, olisko ollut 6€. Ja pyyhkeet myös kirpparilta n. 1€/ kpl. Ei siis tullut nämä kalliiksi. Flanellisia voisi vielä tehdä muutaman, jos vain materiaalia tulee vastaan.

Ja pilvikuosista sain idean, että noita voisi muutaman ommella jostain kivasta kankaasta Tyttöselle "tyynyliinoiksi". Tähän asti kun on vain ollut harsoja päänalusena.

Ja ehkä saisin jotain vaatettakin ommeltua nyt kun tuo saumuri toimii. Muutamaa Ottobren kaavaa jo vähän katselin sillä silmällä... Kesäksi vähän liivimekkoja ja ehkä housuja...


Pakko vielä laittaa tänne tällainen aarresalkku, jonka löysin kylläkin jo viime kesänä kirpparilta. Nyt sille varmaan tulee käyttöä... Koko komeus maksoi 6€, yksistään jo pihdit maksaa tuplaten ja kaikki nuo nepparit vielä mukana ja tuollainen hyvä säilytysrasia.

Nyt voisi vähän vielä jatkaa, kun Tyttö uinailee...


Vielä lisäys...


  


 


Ihanan auringonpaisteen innoittama sain vastattua Onnin haasteeseen ja ompelin Tyttöselle Marimekon auringonkeltaisesta kankaasta neuvolakortille kannet. Mukavan pieni työ ja tuli kerralla valmiiksi. Villapadan blogissa näin jo aikaisemmin ohjeet ja näiden mukaan sitten tein. Ei tarvinnut alkaa erikseen mittailemaan ja miettimään, kun tuolta löytyi niin hyvät ohjeet!

Kanteen kirjoin muliinilangalla Tyttösen nimen. Kyllä nyt kelpaa! Ensiviikolla pääsemme jo tätä neuvolaan esittelemään. =) 

Ihanaa kyllä, kun aurinko paistaa! Siitä saa kummasti energiaa! Tänään kävimme pitkästä aikaa myös vaunulenkillä, teki kyllä molemmille hyvää! Tälläisiä päiviä lisää, kiitos!!!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kannet olet tehnyt ;)tosi pirteät näin kevään alettua ja paljon hauskempi mennä neuvolaankin kun on pehmeät ja persoonalliset kannet..ja hyvä idea toi nimi tossa päällä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kangas on kyllä ihanan raikas, kuvissa vaan ei niin kirkas kuin oikeasti, harmi. Tuollaisista pienistä kirjontajutuista olen nyt innostunut, valmistuvat nopeasti ja niistä tulee kiva yksityiskohta. =)

    VastaaPoista