sunnuntai 30. elokuuta 2009

Lämmintä talveksi

Tässä vähän lisää valmistuneita tuotoksia, päättelyä ja kuvia edelleen odottamassa muutama työ lisää...

Mutta vavvaa varten tuli jo valmiiksi tällainen villahaalari. Pitäähän sitä olla pienelle lämpöistä, kun syntyy lähestulkoon kylmimpään vuodenaikaan, marraskuun lopulla.Villahaalari

Malli: Neulelehdestä Lanett-klassikot, kovasti muokattuna.

Lanka: Sandnesgarn Lanett, 100% merinovilla

Puikot: Knit pro 2,5mm

Koko: noin 60cm

Ohjeesta otin vain silmukkamääriä ja mittoja suuntaa antamaan, aivan mieleistäni ohjetta kun en löytänyt mistään. Hyvä lehti kyllä muuten, kauniita malleja ja juuri tälle langalle suunniteltuja.

Tästä langasta neuloin ensimmäistä kertaa, mutta tykästyin heti. Mukavan ohutta, mutta silti niin lämpöistä neuletta ja pientä ajatellen myös aivan ihanan pehmoista, ei varmasti kutita yhtään. Ihania värejä tästä myös saatavilla! Itse olen tykästynyt nyt kovasti ruskeaan ja leijonankeltaiseen, nämä kun sopivat molemmille hyvin. Ja esim Woolista ei näin kauniitä sävyjä löydy.Yhdistettynä nämä kaksi väriä sopivat mielestäni todella hyvin yhteen, ja lopputulos on mukavan pirteä, retrohenkinenkin.Vetoketjuhalkion tein aivan omasta päästä, jännitti kyllä koko ajan, että onko lopputulos ollenkaan sellainen kuin ajattelin, mutta nappin meni. Kaikissa muissa ohjeissa halkio alkoi vasta "haaran" jälkeen, mutta itse halusin sen lähtevän aivan puntista, näin on sitten aivan pientä helpompi pukea. Samoin olen tyytyväinen halkion reunukseen, joka onnistui myös kerrankin täydellisesti. Keltainen ja ainaoikein-neule antoivat ihan kauniin yksityiskohdan.

Samaa sarjaa tulossa (kunhan ehdin päättelemään ja tekemään muutaman lisää) tumppuja, sukkia ja myssy. Tästä langasta tehtynä ne ovat varmasti lämpöiset ja tulee kaunis yhtenäinen kokonaisuus. Tumppuja ja sukkia ajattelin tehdä usammankin parin,että on sitten varmasti riittävästi.Tässä vielä ihanuus, joka löytyi kesälomalla kirpputorilta lähes "ilmaiseksi"! Miehen kotona on keinutuoli ja se on aivan maailman paras kutomispaikka, kovin rentouttava. Tämä oli vielä keinuvuudeltaan parempi, umpipuuta ja hyväkuntoinen. Olen todella tyytyväinen löytööni. Ja uutta tulokasta ajatellenkin keinutuoli tulee varmasti myös kovaan käyttöön, mikäs sen mukavampaa kuin yhdessä keinutella.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana haalari lapselle! Värit ja kaikki... Hienosti toteutettu vetoketjuidea!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos! Samaa sarjaa tulossa lisää vaatteita, kunhan saan päättelyhommia tehtyä ja kuvattua...

  VastaaPoista
 3. Todella upea haalari! Ja vaikuttaa todellakin käytännölliselta tuon vetoketjun kanssa. Aivan älyttömän siistiä kädenjälkeä kaiken lisäksi. Wau.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja kumarrus! Kohta tulossa lisää tuotoksia, kovalla tohinalla koko ajan tehdään. =)

  VastaaPoista