lauantai 3. lokakuuta 2009

Vauvaneuleita...

No vihdoinkin tuli valmista! Viimeistely otti aikansa, ja töitä kasaantuikin muutama pääteltäväksi, mutta nyt sain sitten kerralla kasan neuleita valmiiksi ja lipaston laatikkoon odottamaan uutta tulokasta. Kuvat ovat vähän kehnoja, mutta ulkona oli sen verran kurja keli, että täytyi tyytyä sisäkuviin.


Unipussi

Malli: Lanett-klassikot neulelehti, koko 0-6kk
Lanka: Sandnesgarn Lanett, 100% merinovilla
Puikot: Knit pro 2,5mm
Langankulutus: n. 200g/pussi

Unipusseihin törmäsin tässä taannoin netissä, ja vaikuttivat ainakin kovin käytännöllisiltä, pitävät pikkuisen nukkuessa lämpimänä. Ostaen olivat aika arvokkaita, joten päätin tehdä itse...
Mallia jouduin jonkin aikaa etsimään, kunnes löysin sopivan mallin Lanett-lehdestä. Pussit ovat tällä kertaa tehty ihan ohjeen mukaan. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen ja malli oli hyvä, katsotaan sitten kuinka ne käytännössä sitten toimivat, mutta toivotaan, että hyvin.

Muutenkin olen nyt kovin mieltynyt luonnonmateriaaleihin vauvaa ajatellen, merinovilla on ihan ykkönen! Siitä tehty kaikki tähän astiset neuleet ja lisää vielä tulossa: sukkia, tumppuja ja myssyjä. Itsetehtyjen lisäksi olen "huutanut" ja kirppariltakin löytänyt Ruskovillan neuleita varastoon, talven kylmillä ovat varmasti ehdottomia lämmittämään pikkuista, varsinkin ulkoillessa.

En itse varsinaisesti ole eko-ihminen, mutta kierrätys osin on minuun kolahtanut: kirppareita kierrän ahkerasti ja vauvalle on sieltä löytynyt tarvikkeita ja vaatteita paljon ja edullisesti. Ja rahaahan tuossa tietysti myös säästää ja varsin tarpeelista nyt kun itse jään kohta kotiin ja mies aloitti opiskelun... Kestovaippoja ajattelin myös kokeilla, niiden ompelua olisi tässä vielä edessä.Mutta takaisin unipusseihin... Tässä vielä lähikuva yläosasta, jossa kietaisumallinen kaulus pukemisen helpottamiseksi. Itse tykkäsin kovasti tuosta ainaoikein-neuleella toteutetusta "kanttauksesta", oli helppo tehdä, mutta yksinkertaisen kauniin näköistä!

Kietaisuneule
Malli: oma, 0-3kk
Lanka: Sandnesgarn Lanett, 100% merinovilla
Puikot: 2,5mm
Langankulutus: n. 100g/paita
Malli on oma tai kovasti muokattu noiden edellisten unipussien ohjeesta. Kietaisu-mallisena tein kun ovat helppoja sitten pukea, ja tietysti lämpöisiä kun ovat merinovillaa. Tarkoitus olisi tehdä vielä yksi tälläinen joulun väreissä, jos vain ehdin. Näissä nuo kanttaukset näkyvät paljon paremmin kuin unipusseissa, oikeastaan harmittelin kun en aikaisemmin huomannut vaihtaa unipusseihinkin kanttauksien värejä ristiin. Olisivat olleet siten pirteämmän näköiset, mutta ihan ovat nätit noinkin.

Värit ovat edelleenkin näitä retro-värejä, joista niin kovin tykkään ja sopivat syksyynkin hyvin. Samalla linjalla jatketaan... Luulen, ettei meidän pienokaista juuri pueta pastellisävyihin, itse kun kovin tykkään kirkkaista ja pirteistä väreistä, eikä jää pikkuisella niin kovin hyvin pinttyneitä likatahroja näkyviin kuin vaaleissa vaatteissa.


Tässä vähän vielä syksyn värejä luonnosta. Syksy on kaunis vuodenaika kun väriä on kaikkialla. Sateista ei niinkään olisi väliksi...
Itselle tulossa välissä huivi lämmittämään viileneviin päiviin, ja pirteissä syksyn väreissä tientenkin! Siitä lisää hetken päästä, vähän on vielä neulomista jäljellä.1 kommentti:

  1. ihania neuleita, voi että.. Saako sinun kautta tuon unipussi ohjetta? alko niin haluttamaan tälle uudelle tulokkaalle sellaista. Jonko tosin pitäis syntyä kahen viikon sisällä.Upeita värejä muuten käytät, täytyykin ottaa tarkemmin blogisi tutkintaan:)

    VastaaPoista