keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Hahtuvaisia

Nyt on vähän isompi projekti valmis! Eli pikkuista vaten vielä tein hahtuvasta tälläisen peiton, on pehmoinen ja aivan ihanan lämmin!!! Aika kova tikuttaminen tässä kyllä oli, mutta sain kuitenkin nopeasti näkyvää kun on päivisin ollut kivasti aikaa kutoa.


Peitto ennen pesukoneeseen menoa.Peitto oli ennen pesua todella pehmeä ja neulos aika harvaa, niin kuin olla pitääkin. Ja reunan "piparikuvio" näkyy tässä hyvin.


Vauvan peitto hahtuvasta
Malli: oma
Lanka: Virtain Villan luonnonvalkoinen lovikka-hahtuva, värillistä reunoissa
Puikot: Knit Pro 4,5mm
Virkkuukoukku: 6,5 ja 10mm

Huovutus: pesukoneessa 40c
Koko: ennen huovutusta n. 115 x 150 cm
huovutettuna n. 95 x 110 cm

Kova homma tässä kyllä oli, mutta olen tyytyväinen kun homma on valmis. Oli vaivan arvoista! Neulominen oli loppua kohti varsin hankalaa, kun työllä alkoi olla kokoa ja neulos oli aika "venyvää". Piti käsitellä työtä varovasti ettei se venyisi kovasti vaan säilyttäisi muotonsa. Mutta ihana tuota oli kutoa, peitto kun lämmitti kovin mukavasti jalkoja, sitä enemmän mitä isommaksi peitto tuli!
Malli on siis oma. Loin vain silmukoita summissa puikoille ja jonkin verran kudottuani peitto näytti kovin isolta, mutta jatkoin kun kerran olin aloittanut. Ajattelin, ettei se haittaa vaikka tuleekin vähän isompi. Ja hahtuvaa kun ei oikein pysty purkamaan... Mutta pesukone korjasi sitten lopulta tilanteen.
Kudoin peiton siis kotimaisesta hahtuvasta joka on paljon paksumpaa kuin vironvilla, ja huomattavasti edullisempaa! Tätä aion kyllä käyttää tulevaisuudessakin. Tämä hahtuva on lisäksi kiekolla kaksinkertaisena ja peitto olisi näin tullut liian paksuksi. Minäpä siis ensitöikseni puolitin hahtuvan ja kerin sen yksinkertaisena. Neuloksesta tuli näin ihanan ilmavaa ja tästä syystä menikin huovutettaessa aika paljon kasaan. Mutta peitosta tuli mukavan ohkainen, ei ollenkaan tönkkö.


Vauvan huopahattu
Malli: Novita, vauvan kypärämyssy
Lanka: liukuvärjätty hahtuva
Puikot: Knit pro 4,5mm
Huovutus: pesukoneessa 40C ja 60C
Peiton kaveriksi koneeseen tein kokeiluluontoisesti hahtuvasta tuolla samaisella ohjeella kuin aikaisemminkin myssyn. Ihan hyvän kokoinen lakista tuli, vaati vain hieman enemmän huovutusta kuin peitto. 60C pesun jälkeen lakista tuli hyvä. Liukuvärjätty hahtuva on mielestäni tässä hyvän näköinen, antaa lakille vähän pirteyttä. Ja ihanan paksu tästä tuli, on sitten kovemmilla pakkasilla varmasti lämmin.

Huivikin olisi jo valmiina, mutta taidan siihen laittaa ennen kuvia vielä hapsut. Ja jotain uuttakin on jo aloitettu... Tällä kertaa itselle. :)


2 kommenttia:

  1. ihanan lämmin peitto! eipä ole minulle tullut mieleen, että peitonkin voisi huovuttaa. on ollut tarkkaa puuhaa neuloa yksisäikeisestä?! kaunis neulepinta!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Neulominen sujui ihan kivasti, kotimainen hahtuva kun on yksinkertaisenakin paksumpaa kuin vironvilla kaksinkertaisena. Ja huomattavasti edullisempaa! Peitto pääsi jo käyttöön, siitä lisää vähän myöhemmin...

    VastaaPoista