keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Paljon asiaa...

... vähän laidasta laitaan. 

Maatuskoista innostuin tuossa vähän aika sitten, kun Tyttönen sai ristiäislahjaksi Lindexin maatuska-asun, tunikan ja legginsit. Olivat niin kauniita ja värikkäitä. Siitä se ajatus sitten lähti...
... Ja tällaisen sain aikaiseksi. Unirätti/-kaveriksi tätä ajattelin, kunhan Tyttönen nyt vähän kasvaa. Tämä on tehty siis ommellen. Ompelukonehommat on minulle vähän vieraita, vaikka periaatteessa osaan kyllä ommella. Ompelut jäävät kyllä tälläisiin pieniin juttuihin ja verhojen ompeluun. Vaatteita en oikeastaan koskaan ole tehnyt, nyt tekisi mieli kyllä pikkuhiljaa kokeilla, vaatii vain hivenen uskallusta.


Tässä maatuska kokonaisuudessaan, edestä ja takaa. Päästä tuli vähän hassun näköinen, jotenkin liian korkea, mutta menettelee. Kaavan tähän piirsin itse, se selittää tuon pienen mokan. Koristelin tätä vähän kirjomalla, ihan mukavan näköinen tuli, tykkään! Kirjomisen tein vain yksinkertaisesti etu- ja pykäpistoilla, mutta näillä saa kuitenkin ihan nättiä jälkeä aikaiseksi. vähän lähikuvaa taustan kirjonnasta


Ja kun maatuskoista innostuin, tuli vastaani kirpparilla tällainen:


Vanha maatuska, samanlainen kuin olen itse pienenä saanut, vähän pienempi tosin, pituutta tällä n. 11cm ja sisälsi 5 pikkumummoa. Päällimmäinen "mummo" on ajan kanssa haalistunut aivan kuin omanikin. Tämä oli ihan pakko ostaa, maksoi 0,50€. Maatuskat ovat lasten suosikkeja, niitä on niin mukava kasata edestakaisin... Tämä on niin ihana!


valkoista Arabiaa


Tässä muutama päivä sitten löysin lisäyksen kokoelmaani, minä kun keräilen valkoisia Arabian astioita. Niitä on helppo yhdistellä, vaikka ovatkin peräisin eri sarjoista.

Kerääminen on oikeastaan lähtenyt siitä, kun sain n. 10 vuotta sitten vaarini tädin peruja olevan tälläisen pienemmän kulhon (mahtaako joku muuten tietää mitä sarjaa nämä ovat? ). Myöhemmin olen löytänyt toisenkin tällaisen pienen ja nyt viimeviikolla tuon isomman.

Iso kulho maksoi vain 5€, yleensä näistä pyydetään niin kovia hintoja etten raaski ostaa. Tämä oli aivan ehjä, mutta muuten ostaessa kyllä vähän kurjan näköinen. Perusteelisen puhdistuksen jälkeen siitä tuli tällainen kaunokainen!

Astioita en kyllä osta ylihintaan, että niitä voi sitten oikeasti käyttääkin, eikä tarvitse kokoajan pelätä niiden puolesta. Vaikka en kyllä toivo halpojenkaan astioiden rikkoutuvan.Elovena 85v
Tänään oli ihana ilma ulkoilla ja teimme Tyttösen kanssa pitkän vaunulenkin. Oli jotenkin niin keväinen ilma kun aurinkokin paistoi. Tällaisen purkin pongasin aamulla netistä ja pakkohan sitä oli käydä samalla kaupassa kurkistamassa, josko näitä jo löytyisi hyllystä, ja olihan siellä!

Minä kun niin kovin pidän myös peltipurkeista säilytyksessä! Tämä oli kyllä ihan aiheellista ostaa, meillä kun käytetään kauraa tosi paljon. Minä kun olen keliaakikko ja kaura on ainoa kotimainen vilja mitä voin syödä. Mutta tämä on niin kaunis, että saa olla näkösällä työtasolla ja on siinä heti käden ulottuvilla.

Tällaiset pienet asiat kummasti piristävät ja saavat hyvälle tuulelle!

Ja Tyttönen tietysti myös! Aurinkoinen hänkin! Kovasti on Tyttönen kasvanut, juttua ja hymyjä riittää, ne saavat kyllä varmasti hyvälle mielelle!!! Kyllä tämä aika vaan kuluu nopeasti, Tyttönen on ensiviikolla jo 3kk vanha. Eilen olimme tapaamassa muita marrasvauvoja ja mukava oli vaihtaa kuulumisia, menemme toistekkin.


Ja vielä voi osallistua arvontaan!


Tästä tuli kyllä melkoinen maratonpostaus, toivottavasti joku jaksoi lukea tänne asti...

(Vaihdoin tuossa muokkausohjelman uuteen versioon. Ihan kätevä kyllä, mutta kuvien paikkojen kanssa sain tapella kun eivät meinanneet mennä sinne minne halusin. Mutta kai sen vielä oppii. =) )

6 kommenttia:

 1. Meidänkin tyttö sain ristiäislahjana maatuska tunikan, mekon ja legginit :D

  Tänään oli tosiaan aivan ihana ilma vaunuilla, toivotaan että tälläisiä ilmoja tulee pian uudelleen! Hienosti on tyttö kasvanut ja toinen on niin suloinen ja aurinkoinen :)

  VastaaPoista
 2. Söpönen tyttö ja tuo ihana huopa pisti silmään. Onko vanha äitiyspakkausen huopa?

  Kiva maatuskaunirätti. Kauniisti olet kirjonut!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Itsekkintykkään tuosta huovasta kovin paljon, se on niin ihanan pirteä. Ja varmaankin on äp:n huopa, Kontista olen sen ostanut parilla eurolla viime kesänä.

  VastaaPoista
 4. Kaunista :) Ihanan pirteä postaus. Mullekin kelpaisi nuo valkoiset Arabiat, täällä niitä vaan myydään aivan kiskurihintaan..

  VastaaPoista
 5. Vastavierailulla :) Ja tuli ihania lapsuusmuistoja mieleen näistä maatuskoista! Ja valkoiset astiat on minunkin mieleen! Käyn jättämässä jäljen myös arvonta-postaukseen - just sellaista lanka olen suunnitellut ostavani seuraavaksi! :)

  VastaaPoista
 6. Olipas ihanan edullinen löytö! Nuo Arabian valkoiset on tosi kauniita! Ihana on myös tuo tyttönen pienoinen, ja se "silkkitoukan" vaunupussi!

  VastaaPoista