torstai 18. maaliskuuta 2010

Chocolate Brown

Vihdoinkin vaippaprojekti on valmis! Tai siis puoliksi, mutta kuitenkin...
Eli eilen valmistui 8 kpl M-kokoisia vaippoja Tyttöselle, vihdoinkin! 
Malli ja kankaat samoja kuin aikaisemmin valmistuneessa.

Tämä oli kyllä päättymättömältä tuntuva projekti ja vastoinkäymisiä täynnä. Itse ompelu olisi kyllä minulta onnistunut, mutta koneen kanssa sai takuta. Milloin tuli hyppytikkiä, milloin syheröä ja kaikkea siltä väliltä... Ompelujärjestyksestä olin selvillä hyvien ohjeiden ja valmiina ostamani vaipan tutkimisen avulla.

Loputtomalta tuo tuntui varmasti myös sen takia, että tein kaikki 8 vaippaa vaihe vaiheelta samaan kohtaan. Ja tietysti täydellisyydenhaluni takia en olisi halunnut hyväksyä pikkuisen epäonnistuneita kohtia, mutta lopulta siinä oli annettava vähän periksi. Suurin ongelma oli reisikuminauhojen ompelussa ja lopulta päädyin ompelemaan nekin kujaan. Ihan kätevästi sujui ja toimivat tuli!

Minulla on samanlainen kasa jo vähän aloitettuja vaippoja odottamassa, mutta väriltään oransseja. Tämä kasa jo toivottavasti valmistuu hieman helpommin... Ja sitten melkein jo saakin alkaa tekemään L-kokoisia vaippoja, että ehtivät ajoissa käyttöön...

Näiden jälkeen tarkoitus olisi kokeilla myös hieman vaatteiden ompelua Tyttöselle, se voisi olla helpompaa kuin tuon pul-kankaan ompelu. Mutta harjoitellaan, eiköhän se siitä ala pikkuhiljaa sujumaan.

Piti myös postata vähän muutakin ruskeaa, mutta kone ei nyt vain suostunut lataamaan minulle kuvia, toisella kertaa niistä sitten enemmän.

No nyt vielä jatketaan, kun ongelma selvisi...


Pieni värjäyskokeilu


Tässä kasa vaatteita ym joita keräsin värjäämistä varten ja jokin aika sitten uskaltauduin kokeilemaan pesukonevärjäystä Dylonin ruskealla värillä. Nämä kaikki oli ihan hyväkuntoisia vaatteita, mutta kovin plisun värisiä minun makuuni. Ihan hyvin onnistui värjäys koneessa, vaikka aikaisemmin olen vähän epäillyt sen toimivuutta. Värjäystä voi siis kokeilla uudestaankin. =)


Alkuvuodesta haaveilin itselleni kevääksi ruskeita tennareita,
ja kuinka ollakkaan kirpparilta tuli vastaan valkoiset, 3€.
Ja väristä tuli aivan täydellinen!
Pääsevät käyttöön, kunhan lumet sulavat.


Tyttösen vaatteet
Näistäkin tuli hyviä,
nätisti jäi koristetikkauksetkin näkyviin.


Kasseja minulle.
Olkalaukku ja kangaskassit toimittavat
käsityöpussukoiden virkaa.


Tyttösen vanupuku
Tämä tarvitsee varmaankin jonkin pienen kirjonnan
piristykseksi ennen käyttöönottoa,
mutta väri on hyvä.3 kommenttia:

  1. Kivasti onnistuneita värjäyksiä :) Ihana tuli tuosta vanupuvusta!

    VastaaPoista
  2. On tosi kaunis toi Dylonin ruskea sävy! Mulla kans pyörii päässä pieni värjäysprojekti, mutta saa nähdä milloin ehdin.

    VastaaPoista
  3. Tuo pesukonevärjäys oli ihan helppoa ja kätevää, suotta pelkäsin... Ja sama jännitys kuin huovuttamisessa, ei koskaan tiedä minkä näköisenä vaatteet tulevat ulos... Lopputulos kun riippuu vähän alkuperäisestä väristä. =)

    VastaaPoista