lauantai 19. joulukuuta 2009

Joulunsydän

Miehen kesken olevat speciaali-tilaus-kämmekkäät alkoivat tökkiä läppäosien kolmannen purkamisen jälkeen ja väliin tarvitsi saada vähän jotain kevyempää ja nopeaa tekemistä... Siispä Joulukoristuksia ystävien ja itseni iloksi.Joulusydän

Ohje: Idea Garn Studion joulukalenteri-sivulta
Lanka: Purkulankaa, Novita Tennessee
Koukku: 3,5mm
Sydämet n. kämmenen kokoisia, yht 30kpl

Innostuin kesken muiden hommien virkkaamaan näitä sydämiä, olivat nopeita ja piristäviä tehdä. Lisäksi sain kulutettua vähän varastossa ollutta purkulankaa pois. Ystäville tein näistä joulukortit, joihin tuli vain Jouluntoivotukset ja sydämet kortteihin kiinni. Omia aion ripustella kotona Jouluksi sinne tänne koristeeksi.

Sydämet saivat valmistuttuaan vielä kovetus-käsittelyn, ja kaikkihan pitää oppia kantapään kautta... Ensin päätin kokeilla vanhaa tärkkäystä kovettimena, mutta minun tärkkiini meni ilmeisesti liikaa sokeria ja sydämet näyttivät aivan kuorrutetuilta pipareilta! Ei kun koneeseen... Ja uusi yritys. Seuraavaksi kokeilin hivenen laimennettua Erikeeperiä, ja se onneksi toimi niin kuin pitikin. Töpöttelin siis kaikki sydämet kauttaaltaan liimalla ja hyviä tuli. Liima kyllä muutti langan väriä vähän tummemmaksi ja mattapintaiseksi, mutta tämäkin väri on kyllä ihan sopiva joulunpunainen.

Kauniita näistä kyllä tuli, tykkään! Ja tuota kovettamista voisi kokeilla myöhemmin muihinkin virkattuihin juttuihin.


Minttumaari-huivi

Ohje: Ulla-neule

Lanka: Baby Ull, 100% merinovilla

Puikot: Knit Pro 3,5mm

Vihdoinkin sain tästä huivista kuvia tänne. Ja kauniita kuvia sainkin, kun lunta on sadellut viimeinkin. Tämä oli ensimmäinen huivi, jonka olen kutonut. Ajattelin, että huivien kutominen on vaikeaakin puuhaa, mutta yllätyin kyllä positiivisesti. Tämä ainakin oli helppo malli ja nopeasti oppi muistamaan mallikerran. Mukavaa, joskin vähän hidas tehdä kun silmukoita kertyy paljon puikoille. Mutta nyt sitten uskaltaa tähänkin hommaan toistekkin ryhtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti