tiistai 1. joulukuuta 2009

Jouluksi punaista

Neitokaiselle oli aivan pakko tehdä joulunpunainen neule. Oikeastaan jouluneule oli suunnitteilla jo hyvissä ajoin: puikot ja lanka olivat jo sairaalassa mukana, mutta siellä en ehtinyt enkä malttanut alkaa kutoa. Tekeminen alkoi siis vasta kotona ja valmistui hiljalleen ensimmäisen viikon aikana. Neuleesta tuli tälläinen pitsisempi versio, kun pitäjäksi nyt varmistui tyttö, jouluneuleen kun olisin joka tapauksessa tehnyt.


Joulunpunainen pitsineuletakki

Ohje: Novita Talvi/2009
Koko: 60cm
Lanka: Sandnesgarden Lanet, vajaa 100g
Puikot: Knit Pro 2,5mm

Tämä oli ensimmäinen neuleeni, joka neulottiin poikittain yhtenä kappaleena. Malli oli mukava neuloa, lyhennetyistä kerroksista piti vähän pitää kirjaa, että muisti niitä tehdä. Muuten kyllä helppo toteutus. Ja plussana se, että ainoat saumat tuli hihoihin, minä kun en kovin kappaleiden yhdistämisestä pidä ja neulon mieluiten kaiken mahdollisen pyöröneuleena jos vain mahdollista.
Vauvaneuleita on kyllä muutenkin mukava neuloa, ne kun valmistuvat niin nopeasti... :)

Neuleeseen löysin omasta lankakaupasta aivan täydelliset napit: valkoiset sydämet. Tuovat mieleeni retro-sydänkankaan, josta niin kovasti pidän. Ja tuo sydänkuosi vain kuuluu jouluun! Lapsuudenkodissani oli tuosta kankaasta jouluverhot, ja siitä varmasti tuo mielleyhtymä jäänyt.
Tässä napit vielä vähän lähempää. Täytyy kyllä varmaan käydä vähän "hamstraamassa" näitä nappeja varastoon, luulen että niille kyllä varmasti jatkossa löytyy käyttöä.

Kaarrokkeen reunaan oli ohjeessa laitettu silkkinauha kiristämään reunusta, mutta minä korvasin sen pujottamalla ohutta kuminauhaa sisäpuolelle. Ihan kaunis näinkin, ja pääsee napit yksityiskohtana paremmin oikeuksiinsa.

Hyvää Joulun odotusta kaikille! Täällä puuhastellaan joulujuttuja pikkuhiljaa ja täydennetään neitokaisen vaatevarastoa kutomalla, kun neito on nokosilla.

1 kommentti:

  1. Ihana jouluinen nuttu pienelle tytölle :) Mukavaa Joulun odotusta myös sinne!

    VastaaPoista