sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Juhlatamineissa

Neiti pääsi jo eilen ensimmäisiin juhliinsa, tätitini täytti 50 vuotta ja sukua kokoontui kakkukahveille. Neiti kyllä hivenen varasti kaikkien huomion, neiti kun on ensimmäinen neljännen polven edustaja ja söpöinen sellainen. Juhliin neiti sai päälleen kauniin mekon, jonka kaverini toi vauvalahjana. Ja tietysti neidille piti tehdä asuun sopivat "popot", pehmeät sellaiset.

"Juhlakengät"

Malli: netistä löytynyt, sivu kyllä mennyt kadoksiin
Lanka: Baby Ull, 100% merinovilla
Puikot: 2,5mm
Lisäksi kaksi sydännappia

"Kengät" valmistuivat viikolla nopsasti huivini jämälangoista, sekä aikaa että lankaa kului varsin vähän. Tein nämä pienemmillä puikoilla ja ohuemmalla langalla kuin ohjeessa, ja niistä tuli juuri sopivat! Tosin niin sopivat, että ristiäisiin tarvitsee todennäköisesti tehdä uudet kun nämä ehkä jää jo siihen mennessä pieniksi. Mutta nämä sopivat aivan täydellisesti mekon pariksi, langan monisävyisyys korosti kauniisti mekon pinkkejä yksityiskohtia (kuvissa värit näkyvät todella huonosti, mutta parempia kuvia ei oikein näin hämäränä päivänä saanut).


Mekko

Malli: Ellit Plaza
Lanka: Novita Kotiväki
Puikot: Knit Pro 2,5mm
Virkkuukoukku: 2,5mm
Koko: n. 60cm

Ja juhlavaatteilla jatketaan... Neidin ensimmäisiä omia juhlia, ristiäisiä, varten valmistui jo näin hyvissä ajoin juhlamekko. Ristiäiset ovat vasta loppiaisen jälkeen, mutta eipä tarvitse sitten viimehetkillä hermoilla, niin kuin minulla yleensä on tapana.

Mekko oli nopea ja helppo kutoa, kotiväestä tästä tuli myös mukavan ohut. Erityisesti tykkään noista laskoksista jotka antavat mekolle kauniin muodon.


Virkattu simpukka-kuvio helmassa on kaunis muuten niin yksinkertaisessa mallissa. Kädenteille ja pääntien reunaan virkkasin pienen piparkakkureunuksen ohjeesta poiketen. Mielestäni se sopi hyvin yhteen helman kanssa.

Tämä on niin kaunis malli ja lankaakin on vielä varastossa, että neiti saa varmaankin toisen kylläkin vähän isomman mekon. Mutta se saa sitten värjäyskäsittelyn ja todennäköisesti helmaankin vain tuon piparkakkureunuksen.

Nyt on monta työtä taas yhtäaikaa kesken, kuinka ollakkaan... Pikkuhiljaa valmistuvat... Ja jotain olisin lisäksi vielä valmiinakin, mutta kun tuo kuvien ottaminen on valonpuutteen takia niin kovina hankalaa. To do-lista on myös kovin pitkä, monta neuletta tyttöselle, jotain itselle ja miehellekin.

1 kommentti:

  1. aivan ihanat nuo tossut! Jos minulla olisi tyttö niin tuollaiset pitäisi saada ihan varmasti :)

    VastaaPoista