perjantai 22. tammikuuta 2010

"Vaunupesä"

Eilen sain kovasti paljon aikaiseksi, nuo edellisen postauksen villapöksyt pääteltyä ja tehtyä tämän vaunupesän valmiiksi asti. Hyvä minä! =)


Vaunupesä

Malli: oma
Lanka: Virtain villan hahtuva, n. 2 kiekkoa
Virkkuukoukku: 6,5mm
Puikot: 4,5mm
+ napit omasta varastosta
Muuta: huovutus pesu 2x 40C

Vuodenvaihteessa näin Virolaisessa käsityölehdessä kuvan vaunupesästä ja ihastuin heti! Tyttönen on tähän asti ollut vaunuissa käärittynä aikaisemmin tekemääni peittoon ja se jää aina vähän jostain raolle. Pesässä tyttönen olisi varmasti kunnolla lämpimässä, eikä tarvitsisi joka kerta kauheasti asetella. Lehdessä ollut pesä oli kuitenkin tehty vapaa/kaavahuovutuksella, joten piti sitten itse alkaa muokkaamaan mallia.

Tein pesän samasta hahtuvasta kuin tuon peiton, siitä kun tulee huovutettuna mukavan paksu ja nyt jo tiesin kuinka tuo pesukoneessa käyttäytyy eli kutistumisvara oli helpompi laskea. Silti tarvitsi kyllä hivenen miettiä mittoja ja silmukkamääriä. Valmiit mitat joihin tähtäsin, otin äp:n makupussista, eikä tuo valmis pesä siitä kovin paljon heittänyt, ihme kyllä. =) Aika eduliseksikin tämä tuli, hahtuva maksoi n. 10€.


Huppuosasta tykkään, pysyy pääkin nyt varmasti kunnolla lämpöisenä. Meinasin puolivälissä huppua vähentää silmukoita, mutta onneksi en niin tehnyt, sillä näin huppu on täydellinen! Ja reunat pysyy jämäkästi ylhäällä, ei ole vaara että ne menevät vauvan kasvoille niin kuin peiton kanssa.


Reunat huolittelin virkkaamalla löyhästi ja samalla tein napinlävet joista tuli myös hyvät. Virkkaus oli valmiina vähän reikäinen, mutta niin kuuluu ollakin, että se kutistuu kudotun osuuden kanssa yhtä paljon. Tällä kertaa tein reunuksen samalla värillä kuin itse pussin, että varmasti sitten huopuvat samalla tavalla.

Suunnitelmissa oli vähän kirjoa koristeluja pussiin, mutta jotenkin nuo napit on niin isot ja huomiota herättävät, ettei ajattelemani koristus olisi sopinut niiden kanssa yhteen. Jätin siis tälläiseksi. Eikä sitä tiedä, vaikka vielä jotain innostuisin tuohon tekemään, katsotaan nyt.


Tässä vielä kuvaa hupusta. Aika jämäkästi pysyy kuosissaan. Ja hauskasti menee tuo hupun kärki.


Pohjasta halusin pyöreän ja se ei kutoen olisi kovin helppo tehdä, siis päädyin virkkaamaan. Työ on siis aloitettu tuosta virkatusta osuudesta ja sen jälkeen poimittu silmukat kutomista varten. Onnistui näin ihan hyvin.


Olen kovin tyytyväinen lopputulokseen, kerrankin oma ohje joka onnistui lähes täydellisesti! Siis lopputulos vastaa sitä mielikuvaa joka on ollut päässä työtä aloittaessa. Tässä välillä oli yksi huovutuskokeilu, joka ei onnistunut ihan niin hyvin kuin tämä, eikä siksi ole päätynyt tänne asti...


Tyttönen oli testaamassa pussia, mutta ei ollut asiasta niin kovin mielissään, niin kuin kuvasta näkyy. Mutta eiköhän tämä toimi kun taas ulos päästään.


Vielä pieni päivän piristys: tälläinen söpöinen vanha nukke, jonka löysin kirpparilta ja maksoi vain 0,50 €. Nukkelle täytyy kyllä jossain vaiheessa tehdä vaatteet päälle.


Ja samalla kertaa löysin tälläisen Tupperin salkun, jossa voi sitten kaikkea kivaa kanniskella. Tämäkin vain 0,50€.

Nyt iski virkkauskärpänen, kiitos paperisydämen! Taitaa siis kesä olla tulossa, virkkaus kun jotenkin vain kuuluu kesään... =)

6 kommenttia:

 1. IIHANA! Jos minulla olisi vielä noin pikkuinen vauveli niin tuommoinen olisi pakko tehdä. Tykkään nimenomaan siitä että se on perusvalkoinen ja napit koristamassa. Ihan kaiken ei tarvitse olla kirjavaa ja värikästä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Jotenkin tuo yksinkertaisuus sopii hahtuvatöihin, käsittelemättömään luonnonmateriaaliin. Siksi nuo ruskeat napitkin.Pussi on yhtä paksu kuin äp:n makuupussi, mutta varmasti paljon lämpöisempi kun materiaali on 100% villaa.

  VastaaPoista
 3. Siis aivan mielettömän ihana!!!!! Rauhallinen, luonnollinen, ihan tosi suloinen.. jos joskus vielä pienen saan, niin taidan laittaa sulle tilausta tulemaan ;)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! Aivan alkaa kehut punastuttamaan =). Ja kyllä tuollaisen tekeminen onnistuu jos niin halutaan =)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Aivan mahtava idea! Varmasti pieni pysyy lämpimänä! Ja niin kaunis! Täytyy pistää korvan taakse, jos joskus saa toisen lapsen. Tai sitten tilaan sulta!

  VastaaPoista